Dykk sikkert og Sydendykking

dykksikkert

 

Teksten her er hentet ut fra brosjyren som Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap gav ut sammen med Norges Dykkerforbund.

Trykk på linken nedenfor for å laste ned brosjyren i sin helhet.

pdfdykk_sikkert_2006.pdf563.73 KB

 

Informasjon til deg som har tatt dykkerutdanning i syden

Fritidsdykking byr på fantastiske og uforglemmelige inntrykk og opplevelser. Livet under vann er fascinerende. Flere tusen nordmenn er fritidsdykkere og har stor glede av det, men det er viktig å være klar over at dykking er forbundet med risiko. Dykking må utøves med respekt og forsiktighet.

Det er med dykking som med bilkjøring. Du er ikke utlært den dagen du får sertifikatet i handa.

 

Dette gjelder særlig for dem som tar dykkersertifikat under ferieopphold på sydligere breddegrader med tropiske forhold over og under vann. Årlig kommer ca 3000 nordmenn hjem med dykkersertifikater tatt i sydlige strøk, klare til å utforske hva som skjuler seg i hjemlige farvann. Det kan by på ubehagelige overraskelser.

For å kunne dykke sikkert i Norge er det nødvendig med tilleggsopplæring.

Ulike forhold i Norge og utlandet

Forholdene i Norge er helt annerledes enn fjerne himmelstrøk. Dykkerne stilles i Norge overfor helt andre utfordringer.


De viktigste forskjellene er:

God planlegging gir sikrere dykking

Vellykket dykking og sikker gjennomføring er avhengig av god planlegging og beredskap. Også på dette området er det viktige forskjeller mellom Norge og utlandet.

De viktigste elementene er:

Vær også oppmerksom på at en del lover og regler som gjelder spesielt for dykking i Norge. Disse blir naturlig nok ikke omtalt ved kurs i utlandet.

Utskrift